Pigmentborttagning

Vad är
pigmentfläckar?

Pigmentfläckar bildas när det sker en överproduktion av hudens pigment, melanin. När en pigmentering uppstår har melanocyterna, de celler som som producerar melanin, klumpat ihop sig och resulterar i en mörk fläck på huden.

Den vanligaste orsaken till pigmentförändringar är solexponering men pigmentfläckar kan också uppkomma genom vissa mediciner, p-piller och hormonförändringar, till exempel i samband med graviditet. Även åldrande och arvsanlag spelar roll.

Det Det finns olika typer av pigmentering och pigmentfläckar, och varje behandling är skräddarsydd baserat på den specifika typen av pigmentering som behöver behandlas. Att förstå skillnaden mellan olika pigmentfläckar, generell pigmentering och åldersfläckar är avgörande för att välja den mest effektiva behandlingsmetoden. På vår kostnadsfria konsultation erbjuder vi detaljerad information om hur behandlingen går till och vilka resultat du kan förvänta dig.

Genom att använda laserljus värmer vi upp pigmentet till en nivå där det koagulerar. Efter några timmar kommer pigmentfläckarna att mörkna och bli skrovliga. Efter cirka en till två veckor avlägsnas skorporna, vilket resulterar i att pigmentfläckarna bleknar och i bästa fall kan försvinna helt. Vår erfarenhet indikerar att vanligtvis krävs 1–3 behandlingar eller eventuellt fler för att uppnå det önskade resultatet. Hos oss ingår alltid återbesök.

Orsakerna till pigmentering varierar, inklusive exponering för solen, ärftliga faktorer, hormonella förändringar och åldrande. Djupare insikter i olika typer av pigmentering, såsom solfläckar, melasma, postinflammatorisk hyperpigmentering och lentigines, ger oss möjlighet att finjustera behandlingen ytterligare. Det är därför viktigt att anpassa behandlingen efter kundens individuella behov och hudtyp. Laserbehandling erbjuder inte bara hög precision utan även minimal risk för biverkningar och snabb återhämtning jämfört med andra behandlingsalternativ. Resultaten kan variera beroende på djupet av pigmenteringen och individens reaktion på behandlingen.

Vad kostar pigmentborttagning?

Vi förstår att varje kunds behov och situation är unik när det kommer till pigmentborttagning. Därför erbjuder vi inte fasta priser, utan skräddarsyr varje prisuppskattning för att passa kundens specifika omfattning och mål.

Melasma

Melasma är en vanlig form av pigmentering som främst påverkar kvinnor under fertil ålder. Det är ofta förknippat med hormonella förändringar, särskilt under graviditet och vid användning av hormonbaserade preventivmedel som p-piller. Melasma visar sig i form av bruna fläckar i ansiktet, framför allt på kinderna, överläppen, pannan och hakan.

Åldersfläckar

Hyperpigmenteringar som de egentligen heter, är mörka fläckar som vanligtvis dyker upp med åldern. De är resultatet av årtionden av solexponering och är vanligast på hudområden som är mest utsatta för solen.

Postinflammatorisk hyperpigmentering

PHI kan uppstå efter att en skada eller en inflammation har skett i huden. En finne, akne eller en skada i huden kan göra att huden producerar rikligare av melanin. Det kan lämna mörka fläckar på huden som tar tid att blekna.

Solfläckar

Solfläckar, även kallade lentigines solares, är främst associerade med överexponering för solens skadliga UV-strålar. De är mörka fläckar som uppträder på hud som ofta exponeras för solen, som ansikte, armar och händer.

SNABBFAKTA

Hur många behandlingar behövs?

Antalet behandlingar som krävs beror på pigmentfläckens typ och dess djup i huden. Vanligtvis syns en tydlig förbättring av pigmentfläcken efter 1-2 behandlingar.

Är behandlingen smärtsam?

Det gör inte ont att ta bort pigmentfläckar men du kan uppleva en känsla av värme eller stick beroende på vilken behandling som görs.

Vad kostar Pigmentborttagning?

Vi förstår att varje kunds behov och situation är unik. Därför erbjuder vi inte fasta priser, utan skräddarsyr varje prisuppskattning för att passa kundens specifika omfattning och mål.

VÄLKOMMEN TILL DIN

Kostnadsfria Konsultation

Vi förstår att varje kunds behov och situation är unik. Boka din konsultation idag för en behandlingsplan anpassad efter dina specifika önskemål.

BOKA HÄRKONTAKTA OSS