FAQ

Frågor & Svar

Här hittar du svar på de mest efterfrågade frågorna om våra laserbehandlingar. Om du har fler frågor eller funderingar, tveka inte att besöka oss, skicka ett mejl, ringa eller skicka ett direktmeddelande på Instagram.

Hur många behandlingar krävs för att bli helt hårfri?

För att permanent ta bort oönskad hårväxt på kroppen eller i ansiktet krävs en serie på mellan sex och åtta behandlingar för att motverka samtliga stadier av hårets återväxt. Eftersom vi alla är unika, skiljer resultatet sig från person till person. Vissa är nöjda när de uppnått en glesare hårväxt medan andra vill bli helt hårfria.

Går det att delbetala?

Det går alldeles utmärkt att delbetala via Klarna.

Gör det ont att ta bort hår med laser?

Nej, behandlingen är inte smärtsam. Vi ett kraftfullt kylsystem inbyggt i munstycket vilket gör att behandlingen inte känns nämnvärt. Däremot man uppleva en stickande känsla där huden är tunn.

Allmän information om Permanent hårborttagning

Det dröjer ett tag innan håren börjar lossa och falla av, hur lång tid det tar är individuellt och kan variera från gång till gång. Det kan ta från några dagar upp till 4 veckor. Du bör räkna med att det vanligtvis krävs mellan 6 till 8 behandlingstillfällen med 4-6 veckors mellanrum för att håret ska försvinna helt.  En mans skägg t.ex. kan kräva 15 behandlingar p.g.a. den kraftiga hårväxten. Hårets tillväxtfas är en avgörande faktor för resultatet av behandlingen och det är ca 30% av de synligt växande håren som försvinner efter varje behandlingstillfälle. Det är ungefär det antalet av kroppsbehåringen som är i växande fas, men kan variera från person till person. Även hårfärg och hårets tjocklek är av betydelse, ju mörkare och ju grövre håren är, desto snabbare uppnås ett tillfredsställande resultat. Om du äter hormontabletter (gäller ej preventivmedel) så kan det behövas fler behandlingar då dessa preparat främjar ökad hårväxt. Det är inte 100 % säkert att håret kommer att försvinna föralltid. Det är möjligt att vilande hårsäckar ”vaknar” efter flera år och då kan du behöva behandla även dessa om du önskar reducera detta hår permanent.

Permanent hårborttagning under sommaren

Ja, med diodlaser kan du genomgå behandling under sommaren och vistas i solen. Dock bör du undvika att vara solbränd, det vill säga att du inte bör vara ute i solen och bli röd på området sju dagar före behandlingen, och undvika att sola på det behandlade området de kommande sju dagarna.

Hårborttagning med laser i ansiktet

Hårborttagning i ansiktet fungerar inte alltid på samma sätt som på kroppen, främst på grund av hormonella faktorer, särskilt hos kvinnor. Det kan krävas fler behandlingar än på andra kroppsdelar, och håret kan återväxa vid hormonella förändringar. Tillsammans med din behandlare går vi igenom dina förutsättningar, men det är viktigt att förstå att vi inte kan påverka de hormonella faktorer som påverkar hårtillväxten.

Är håret borta för alltid med Diodlaser-hårborttagning?

Det finns egentligen inget som heter permanent hårborttagning utan man säger istället permanent hårreducering. Man kan aldrig garantera att hår aldrig växer tillbaka. Vid hormonella förändringar etc kan hårceller stimuleras och på så vis kan ny hårväxt börja växa. Lång forskning visar att hår som behandlats med Diodlaser inte växer tillbaks. Däremot kan håranlag som slumrat aktiveras på grund av hormonell påverkan såsom efter klimakteriet. Det rör sig då om helt nya hårstrån. Det hår som vi behandlar är borta för alltid.

Vad bör man tänka på inför Permanent hårborttagning?

Du ska inte ha blekt, vaxat, epilerat eller plockat håret i behandlingsområdet 4 veckor innan behandling. Du bör inte heller sola 2 veckor innan. Du ska ha rakat behandlingsområdet dagen innan laserbehandling.  Smörj inte in behandlingsområdet med lotion eller olja samma dag som vi ska behandla dig.

Vilka är inte lämpade att göra hårborttagning med diodlaser?

Du bör inte lida utav någon av dessa sjukdomar: HIV, AIDS, hepatit, cancer, diabetes, dermatit, epilepsi, hjärt- och kärlsjukdomar, psoriasis eller eksem (i behandlingsområdet).  Du bör heller inte vara under medicinering där ljuskänslighet kan vara en biverkning.

Skötselråd efter behandling med Diod-laser

Undvik hård träning, bastu samt att duscha länge eller bada varmt en dag efter behandlingen. Undvik att sola i 2 veckor efter behandlingen. Utsätts huden i behandlingsområdet ändå för sol ska du vara noga med att använda solskydd med en hög SPF.

Hur mycket kostar Hårborttagning med laser?

Kostnaden för permanent hårborttagning ligger på 600kr och uppåt. Vi skräddarsyr alltid en betalningsplan utefter område och hur många områden kunden önskar behandla.

Hur känns det att ta bort en tatuering med laser?

Behandlingen går mycket snabbt, upplevelsen under behandlingen är en skarpt brännande och ibland svidande känsla men är för de flesta fullt uthärdlig. Vet du att du är känslig för smärta så kan du ta en Alvedon och en Ipren ca två timmar innan behandlingen. Du kan även köpa Emla eller Tapin salva på apoteket som appliceras på tatueringen 2 timmar innan behandling. Alternativt köpa vår egna mycket starkare bedövningssalva som är utformad för just laser. Salvan ska appliceras tjockt på hela området som ska behandlas. Täck sedan med plast t ex Gladpack och fäst med frystejp.

Vår bedövning köper du enklast genom att komma förbi salongen. 30 ml kostar 500 kr.

Går det att delbetala?

Det går alldeles utmärkt att delbetala via Klarna.

Hur lång tid tar det att ta bort en tatuering?

Det är svårt att veta i förväg hur resultatet kommer att bli och hur många laserbehandlingar som krävs. För att helt bleka en tatuering behöver man i regel fyra till sex behandlingstillfällen, ibland fler. Hur många behandlingar just du behöver beror på flera faktorer och listas här:

-Storlek på tatueringen

-Tatueringens ålder

-Ditt immunförsvar

-Placeringen på tatueringen

-Mängd bläck som använts

-Hudton

-Vilka kulörer och vilket färgfabrikat som använts

Nästa session görs tidigast efter 8 veckor, detta för att kroppen ska hinna rensa ut det behandlade pigmentet.

Att tänka på efter Tatueringsborttagning med laser

Efter behandlingen är det viktigt att kyla området regelbundet under de närmaste dagarna, särskilt om det finns värmeökning eller svullnad i behandlingsområdet. Detta är nödvändigt för att minska risken för rodnad, svullnad och blåsbildning. Se till att endast kyla i intervaller för att undvika köldskador. Undvik dusch och fysisk aktivitet under de första 24 timmarna efter behandlingen. Bastubad och bad i pool bör undvikas i minst sju dagar för att minimera risken för bakteriell exponering. Om det uppstår blåsor, skorpor eller sår på huden, bör du vänta tills huden är helt återställd innan du exponerar området för sol och bad. 

Under de första fyra veckorna bör behandlingsområdet täckas med kläder eller en nonstick-kompress. Om detta inte är möjligt, se till att använda en solskyddskräm med minst SPF 50 och återapplicera den var tredje timme eller oftare vid bad, handdukstorkning eller intensiv svettning för att bibehålla det ursprungliga skyddet.

Att tänka på innan Tatueringsborttagning med laser

Du måste fyllt 18 år eller ha med en målsman med bevis vid behandlingstillfället. Behandling utförs ej på gravida eller ammande personer, personer med aktiv herpesinfektion eller annan hudsjukdom utan läkares tillstånd eller personer som äter blodförtunnande läkemedel (vid annan medicinering, prata med din läkare om det är säkert att utföra laserbehandling under kurens tid). Avstå ifrån brun- utan sol eller solarium/solning 2 veckor innan behandling.

Kan en tatuering försvinna helt?

Ja, med hjälp av laser kan man ta bort tatueringar helt och hållet. Laserljuset bryter ned färgpigmenten i huden till små partiklar som sedan elimineras av kroppens naturliga processer. Antalet behandlingar som krävs beror på tatueringens storlek, färg, placering och ålder. Det kan finnas en liten mängd pigment kvar i huden, vilket kan vara mer synligt i vissa ljusförhållanden eller hudtyper. Det är viktigt att man har realistiska förväntningar och tålamod när man påbörjat en process att ta bort en tatuering

Får man ärr efter Tatueringsborttagning med laser?

Nej , lasern angriper endast pigmentet och inte huden i behandlingsområdet. När man gör en tatuering så kan man få ärr vid tatueringstillfället. Dessa ärr kan framträda när din tatuering har blekts.  Vissa personer får skorpbildning och små blåsor under den första veckan, men det är som regel väldigt lite och försvinner efter ett par dygn.

-Här är det mycket viktigt  att du inte pillar sönder och tar bort skorpor och blåsor. Dels för infektionsrisk men att det då också finns risk för ärrbildning.

Borttagning av kosmetisk tatuering

I många fall går det att ta bort tatuerade ögonbryn.
 Men vissa kosmetiskt tatuerade ögonbryn innehåller färger/ingredienser som ej går att lasra bort. Vi rekommenderar att du bokar tid för konsultation hos oss då vi kan ta ett provskott för att se hur reaktionen blir. Vi kan ej påbörja tatueringsborttagning förrän tre veckor efter att du har tatuerat dom. Tatueringen måste ha läkt helt innan vi kan påbörja behandling.

Finns det några biverkningar och hur kommer området att se ut efteråt?

Man kan vara öm, svullen och röd några dagar efter behandlingen. Det kan även uppstå vätskeblåsor på huden, som man måste vara väldigt försiktig med. Spricker blåsorna kan huden ta skada. Vi skickar alltid med våra patienter instruktioner till eftervården.

Skötselråd efter Tatueringsborttagning

 • Om behandlingsområdet fortfarande känns svullet eller bränns dagen efter behandlingen så är det en bra idé att fortsätta kyla tatueringen. Annars behövs det inte.
 • Rakning bör undvikas i det behandlade området tills det är helt läkt (5-10 dagar)
 • Ibland kan hudytan bli lite sårig, om du upplever detta kan du kan täcka området med en kompress några dagar. Vi rekommenderar Apotek hjärtats kompress, men tänk på att området även behöver kunna andas.
 • Efter behandlingen ska du smörja med Aloe Vera-gel. Smörj in din tatuering 3-4 gånger per dag tills huden har återhämtat sig. Om du får blåsor bör du inte smörja in tatueringen, då låter du istället den vara helt och hållet för att läka ifred.
 • Undvik bastu och bad i minst sju dagar efter behandling för att minimera exponeringen för bakterier. Om det har bildats en skorpa, blåsor eller om huden blivit sårig bör du istället vänta tills huden har blivit helt återställd.
 • Klia inte sönder blåsor och sårskorpor. Det är en av de vanligaste orsakerna till infektion och ärrbildning.
 • Undvik att exponera det behandlade området för sol/solarium 4 veckor efter behandling. 
 • Om du måste vistas i solen ska du använda en solkräm med en solskyddsfaktor med minst 50 spf eller högre på området tre månader efter behandlingen och du bör även täcka den behandlade ytan med kläder/kompress.
 • Ifall det har bildats en sårskorpa på det behandlade området kan du smörja in det med vitt vaselin, det hjälper att hålla skorpan mjuk. Det är en oparfymerad produkt som är lämplig för allergiker.
 • Precis som när din tatuering var ny så bör du undvika smutsiga och dammiga miljöer den första tiden, då minskar du risken för infektion.
 • Vänta med fysiska aktiviteter och träning eller liknande aktiviteter som belastar kroppen under de första dagarna efter behandlingen. Desto större tatuering du har desto längre bör du vänta. Låt kroppen få en chans att ta hand om bläcket och läka huden innan du utsätter den för extra stress som ett träningspass innebär.

Blåsor

Blåsor är en normal reaktion som i vissa fall uppkommer. Vissa får det oftare än andra och det skiljer sig från gång till gång. Om det inte blir några blåsor betyder det inte att behandlingen varit mindre effektiv eller att den inte fungerar. Ibland reagerar kroppen genom att bilda blåsor över tatueringen, ibland inte. Oavsett fungerar behandlingen lika bra.

Det är väldigt viktigt att inte röra blåsorna så att de går sönder. Om en blåsa spruckit är området som ett stort öppet sår, vilket betyder att man måste vara extremt noga med att hålla det rent så att ingen infektion uppstår. Även hur lång tid man har blåsorna varierar mellan personer och behandlingar, men det är inte ovanligt att det kan ta 1-2 veckor innan de lägger sig av sig självt. Du kan använda nonwoven kompresser för att skydda blåsorna.

Läkning

Läkningsprocessen kan ta allt från 5 till 25 dagar (eller mer). Infektioner är mycket sällsynta, men om efterbehandlingen inte följs kan det inträffa. Tecken på att du fått en infektion kan vara dålig lukt från behandlingsområdet, röda ränder, gul-grön vätska från huden, feber och smärta. Om du misstänker att du fått en infektion eller om du har några frågor eller funderingar är det bara att ringa eller maila oss så hjälper vi dig.

Hur mycket kostar det att ta bort en tatuering?

Kostnaden för att ta bort en tatuering ligger på 800 kronor och uppåt. Priset beror bland annat på hur stor tatueringen är och hur många laserbehandlingar som behövs.

Varför bleknar min tatuering dåligt?

 • Mörka och djupa bläckfärger, som svart eller mörkblå, tenderar att absorbera laserenergin bäst och är därför oftast enklare att behandla. Detta beror på att de mörka färgerna absorberar mer ljusenergi, vilket leder till en snabbare och mer effektiv uppvärmning och förstörelse av pigmentet. ljusa och färgglada bläckfärger vara svårare att eliminera med laser. Ljusa färger reflekterar mer ljusenergi istället för att absorbera den, vilket gör att lasern har svårare att bryta ner pigmentet i mindre partiklar. Pastellfärger, som rosa eller ljusgul, innehåller ofta mindre mängder pigment och kan vara extra utmanande att behandla eftersom de blandas med vitt bläck för att skapa den önskade nyansen. Vitt bläck är också känt för att reflektera stora mängder ljusenergi, vilket gör det svårt för lasern att bryta ner pigmentet.
 • Utöver färgen spelar även tatueringens ålder en roll. Nya bläckfärger kan vara mer resistent mot laserbehandling eftersom de inte har förlorat något av sitt ursprungliga pigmentdjup eller intensitet. Däremot kan äldre tatueringar ha blivit blekta av solen eller genomgått nedbrytning av hudens naturliga processer, vilket kan göra pigmentetområdena mindre mättade och lättare att behandla.
 • En annan faktor som påverkar behandlingsresultaten är tatueringens placering på kroppen. Det är lättare att ta bort tatueringar runt hjärtat eftersom området har bättre blodcirkulation jämfört med fötter och händer.  God blodcirkulation är viktigt vid borttagning av tatueringar eftersom det hjälper till att föra bort de trängda bläckpartiklarna från området. Om cirkulationen är nedsatt kan detta göra det svårare för kroppen att eliminera bläcket och därför göra borttagningsprocessen längre eller mindre effektiv.
 • Vid sjukdom, diet eller andra hälsoförhållanden kan kroppen inte alltid fokusera på att bryta ner pigment på samma sätt som en frisk och hälsosam person. När kroppen upplever stress eller obalans på grund av sjukdomar som autoimmuna tillstånd, metaboliska sjukdomar eller näringsbrist, kan den prioritera andra funktioner och inte tillhandahålla optimala förutsättningar för att bryta ner pigment. Vid sjukdomar kan immunceller och inflammatoriska processer aktiveras för att bekämpa infektioner eller reparera skadad vävnad. Detta kan leda till ökad produktion av fria radikaler som kan påverka den kemiska strukturen hos pigmentmolekylerna och göra dem svårare att bryta ner. På samma sätt kan vissa dieter eller näringsbrister påverka kroppens förmåga att bryta ner pigment. Vissa näringsämnen är nödvändiga för att uppbyggnaden och funktionen av de enzymer som är involverade i pigmentnedbrytningen. Om dessa näringsämnen är bristfälliga kan kroppen ha svårt att effektivt bryta ner pigment.
 • Sist men inte minst kan individuella faktorer, som hudtyp och pigmentering, också spela roll för hur enkelt en tatuering kan tas bort. Pigmenterade hudtyper har en högre mängd melanin, vilket kan göra det svårare för lasern att avgöra skillnaden mellan det mörka pigmentet i tatueringen och hudens egen färg. Detta kan leda till att lasern reagerar på hudens pigment istället för själva tatueringen, vilket kan ge ojämna eller oönskade resultat. För att behandla tatueringar på pigmenterad hud krävs ofta en försiktigare och mer långsam behandlingsmetod. Det kan vara nödvändigt att använda en lägre energinivå för att minska risken för biverkningar och hyperpigmentering. Dessutom kan fler behandlingssessioner krävas för att uppnå samma resultat som på ljusare hudtyper.

Hudföryngring & Carbon peeling

Är behandlingen smärtsam?

Nej, varken hudföryngring eller carbon peeling är en smärtsam behandling. Däremot, kan du känna dig varm under några timmar efter behandlingen.

Vilka områden kan behandlas?

Hudföryngring:

 • Ansikte: För kollagenbildning, behandling av rynkor, akneärr, pigmentfläckar samt synliga blodkärl.
 • Halsen och dekolletaget: För att minska fina linjer, rynkor, ålderstecken och strama upp lös hud.
 • Händerna: För att minska åldersfläckar, solskador och förbättra hudens struktur och elasticitet.
 • Kroppen:  För att minska celluliter, strama upp lös hud, reducera stretchmärken och förbättra hudens ton och textur.

Carbon peeling:

 • Ansikte: För att minska porer, acne, acneärr, pigmentfläckar, balansera talgproduktionen, jämna ut hudtonen och ge ett stort lyster till huden.
 • Rygg: För aktiv acne och äcneärr

Carboon peeling eller Hudföryngring?

Hollywood peel är en effektiv hudföryngringsmetod som ger huden ny lyster och ökad släthet. Carbon laser peeling, som behandlingen även kallas, är en laserbehandlings peeling där yttersta lagret i huden peelas. Gamla/döda hudceller försvinner och lämnar huden fräsch och jämn. En ansiktsbehandling med extra lyxkänsla.

Vid hudföryngring, även kallad skin-tightening, sänds laserljus med lång våglängd ner i huden. Detta ger värmeutveckling i över- och läderhuden, när tillräcklig temperatur uppnås drar kroppens kollagen ihop sig samtidigt som det stimulerar till ny kollagenbildning. Behandlingen ger även bra resultat vid rynkor, akne fläckar, pigmentfläckar och synliga blodkärl.

Vem kan inte behandlas?

Vid graviditet och amning

Blodsmitta

Känselnedsättning

Diabetes typ 1

Infektion i behandlingsområdet

Förkylning, feber

Hudförändringar i behandlingsområdet, hudcancer

Dysplastisk nevussyndrom Keloid tendens

Vitiligo

Fotosensiterande mediciner som t ex: roacutan/acne medicin, Retinol, antibiotika den senaste månaden och hjärtmedicin som ACE-hämmare

Tidigare reagerat mot hyperpigmentering t ex vid ärr eller brännskada.

Hur många behandlingar behöver jag?

Vid Carbon peeling märker man stor skillnad direkt efter första behandlingen. Men för att uppnå optimal effekt ska du göra 2-4 behandlingar med 2-4 veckors intervall.

Vid hudföryngring med picolaser rekommenderas fyra behandlingar med en månads mellanrum. För att bibehålla den uppbyggda effekten av skin tightening föreslår vi också en underhållsbehandling två gånger per år.

Går det att delbetala?

Det går alldeles utmärkt att delbetala via Klarna.

Pigmenteringar och Pigmentfläckar

Går det att delbetala?

Ja, det går alldeles utmärkt att delbetala via Klarna.

Skötselråd efter Pigmentborttagning

Efter en laserbehandling är det viktigt att hålla området väl återfuktat. Vi rekommenderar att du applicerar fuktighetskräm en gång om dagen, helst på kvällen, eftersom läkningsprocessen oftast är mest aktiv under nätterna. Efter en laserbehandlig är det viktigt att skydda huden och använda solskyddsfaktor SPF50 dagligen. Under de första 48 timmarna efter behandlingen bör du undvika följande:

-Injektionsbehandlingar
-Varma bad och bastu
-Brun-utan-solprodukter
-Exponering för solen och solarium bör undvikas i minst ett par veckor.

Att tänka på innan behandling

 • Raka håret som ska tas bort, med fördel samma dag eller dagen innan behandlingen.
 • Du får inte vaxa, epilera eller bleka håret på minst fyra veckor innan en behandling med laser. Detta på grund av att vi då i så fall har en tom hårsäck utan något strå för lasern att hitta pigment i.
 • Sola inte 2-3 veckor innan behandlingen.
 • Du får inte ha på dig några kosmetiska produkter som innehåller olja eller andra fetter på området som ska behandlas.

Vad kostar Pigmentborttagning?

Vi förstår att varje kunds behov och situation är unik när det kommer till pigmentborttagning. Därför erbjuder vi inte fasta priser, utan skräddarsyr varje prisuppskattning för att passa kundens specifika omfattning och mål. Vi tar hänsyn till faktorer som områdets storlek, pigmenteringens typ och antalet sessioner som kan behövas.

Hur många behandlingar behövs?

Antalet behandlingar som krävs beror på pigmentfläckens typ och dess djup i huden. Vanligtvis syns en tydlig förbättring av pigmentfläcken efter 1-3 behandlingar. Ytliga fläckar försvinner redan efter en behandling, medans exempelvis Melasma som är en hyperpigmentering oftast kräver betydligt fler behandlingar.

Ansiktslyft & Fettreducering med HIFU 9D PRO

Går det att delbetala?

Ja, det går alldeles utmärkt att delbetala via Klarna.

Före din HIFU behandling

 • Ingen alkohol 48h före och 48h efter behandlingen
 • • öka vätskeintaget 48h före behandlingen (ca 2 dl vatten/timme)
 • • minska kolhydratintaget 48h före behandlingen
 • Du ska vara frisk.
 • Innan du bokar din behandling, bör det ha gått 3 månader sedan du gjorde fillers eller botox i behandlingsområdet (HIFU kan annars lösa upp effekten av din filler eller botox). Du ska sedan vänta 2 – 3 veckor innan du gör fillers eller botox efter HIFU så att huden hinner återhämta sig.
 • Du behöver vänta minst 12 månader med att göra HIFU om du har gjort trådlyft.
 • Du får inte dricka alkohol innan din behandling.
 • Undvik drycker/tillskott och produkter som innehåller koffein 4 timmar före din behandling.

Efter en behandling med HIFU 9D PRO

Omedelbart efter en HIFU behandling kan området vara rött. 1-2 dagar efter behandlingen kan en liten svullnad i huden hos vissa märkas av. Ej en allvarlig svullnad. Efter 5-7 dagar syns varken tecken på rodnad eller svullnad.

Efter HIFU behandling:
• det är normalt att huden rodnar lite efter en behandling
• öka ditt dagliga vattenintag
• undvik alkohol 24 – helst 48 tim efter behandlingen
• undvik bastu, ånga och kraftigare aktiviteter i en vecka efter behandlingen
• undvik spa-behandlingar och massage
• undvik make-up i 24h efter behandlingen
• undvik alla former av laserbehandlingar minst 4 veckor efter behandlingen
Följer du råden ovan så blir effekten/resultatet som det ska.

Finns det några bieffekter med HIFU

HIFU en icke-kirurgisk estetisk behandling som inte kräver någon återhämtningstid.
Metoden har använts världen över under minst 10 år och omfattningen av utförda behandlingar har gjort den till en mycket säker föryngringsbehandling. Metoden klassas som säker och ger inga bestående biverkningar.

Däremot, Om HIFU-behandlingen inte är korrekt utförd kan det leda till ojämn hudtextur och konturer. Ojämn stimulering av kollagenproduktionen kan resultera i varierande elasticitet och fasthet i huden. Vid för djup behandling kan den naturliga elasticiteten påverkas negativt, vilket leder till slappare hud istället för förbättring. Det är avgörande att en utbildad professionell utför behandlingen med kunskap om hudstruktur och rätt användning av HIFU-teknologin för att anpassa behandlingen efter individuella behov och minimera risken för biverkningar. Säkerställ alltid att behandlaren har adekvat utbildning och rätt utrustning.

Hur känns behandlingen?

När ultraljudsenergin tillförs kommer du att känna hur små mängder energi deponeras till exakta djup i huden, vilket indikerar att processen för kollagenuppbyggnad har påbörjats. Komfortnivån varierar från person till person, men känslan håller bara i sig så länge ultraljudsenergin tillförs. Din behandlare kommer göra allt för att göra upplevelsen så behaglig som möjligt, och de flesta patienterna lämnar mottagningen välmående och entusiastiska inför de kommande resultaten.

Fettreducering ink. hudåtstramning

Hur många områden kan man behandla?

1-2 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att bearbeta de förstörda fettcellerna och förbruka energin från fettcellerna. Eftersom Hifu kan nå ner till djupare lager under huden förstör den en större mängd fettceller jämfört med andra metoder för fettreducering.

Vilka resultat kan man förvänta sig efter en Hifu fettreduceringsbehandling?

De flesta kan se mätbara resultat omedelbart efter behandling, eftersom Hifu omedelbart förstör fettcellerna minskar antalet fettceller direkt under behandlingen. Fettminskingen pågår i flera veckor efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen.

Hur många behandlingar behöver man för ett område med Hifu?

De flesta behöver 1-2 behandlingar för att uppnå fina resultat, har man lite extra övervikt kan man göra fler behandlingar, men max är 5 behandlingar för ett område med hifu fettreducering.

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingarna?

Mellan varje behandling på samma område ska det gå minst 4 veckor. Väljer man ett nytt område och har bara gjort ett tidigare kan den göras efter ca 2-4 veckor beroende på antal djup som har behandlats.

Hur känns behandlingen med Hifu fettreducering?

I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfri, eftersom behandlingen når direkt ner till fettcellerna känns behandlingen mycket lite eller inte alls.

Vad är skillnaden på 4D, 7D och 9D PRO?

Hifu 9D är en avancerad och effektiv teknologi jämfört med sina föregångare, 4D och 7D, med ökad precision, imponerande resultat och kraftfullare effekt. Hifu 7D och Hifu 9D är två olika typer av högintensivt fokuserad ultraljuds behandlingar. Skillnaden ligger i antalet dimensioner som behandlingen täcker. Hifu 7D täcker sju dimensioner medan Hifu 9D täcker nio dimensioner. Detta innebär att Hifu 9D är mer omfattande och täcker ett större område av huden än Hifu 7D.

Vad kostar behandling med HIFU 9D PRO?

Ansiktslyft ink dubbelhaka – 5900kr
Ansikte + dubbelhaka + hals – 7500 kr
Bröstlyft – 3500 kr
Rygg + kärlekshandtag – 6500 kr
Dubbelhaka + käklinje – 4500 kr
Kindlyft/ hamsterpåsar – 4000 kr
Rumplyft – 6500kr
Halv Mage + kärlekshandtag – 6500 kr
Ögon/ mun/ panna 3000kr

Hur många behandlingar behövs?

De flesta behöver endast en behandling med HIFU – Ansiktslyft. Om huden däremot är väldigt lös kan behandlingen behöva upprepas efter ungefär ett halvår.
När det gäller fettreducering behövs 1-3 behandlingar för att uppnå fina resultat, har man lite extra övervikt kan man göra fler behandlingar, men max är 5 behandlingar för ett område med hifu fettreducering med 4 veckor mellan behandlingarna.

Kontraindikationer – När kan du inte behandlas?

 • Du har en hudinfektion/abcess (Då huden inte är normal)
 • Hjärtproblem, pacemaker
 • Personer med ökad risk för propp
 • Blodförtunnande mediciner, kortison
 • Gravida och ammande kvinnor
 • Diabetiker
 • Infektion i behandlingsområdet
 • Pågående infektion i kroppen med feber
 • Personer med cancersjukdom (måste ha gått 5 år från sista behandlingen och du måste vara friskförklarad av din läkare).
 • Personer som nyligen gjort trådlyft.

Fördelarna med HIFU 9D PRO

 • Icke-kirurgisk
 • Ingen sjukskrivning
 • Bygger upp kollagen
 • Naturligt resultat
 • Säker ultraljudsbehandling
 • En enda behandling

När ser man resultat av HIFU behandling?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter HIFU-behandlingen, och huden känns genast stramare. Dock pågår kollagen- och elastinproduktionen mellan 4-6 månader, vilket krävs för att huden ska hinna återställa nya och starkare kollagen- och elastinfibrer. Efter 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.

När det gäller fettreducering kan de flesta kan se mätbara resultat omedelbart efter behandling, eftersom Hifu omedelbart förstör fettcellerna minskar antalet fettceller direkt under behandlingen. Fettminskingen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen.

Vilka områden kan behandlas?

Vanliga behandlingsområden är:
– Fullt ansikte
– Panna/ Rynkor runt ögon
– Kinder
– Hals (”kalkonhals”)
– Dubbelhaka ink käklinje
– Mage/ Rygg ink. kärlekshantag
– Lår
– Bröstlyft
– Mage ink. kärlekshandtag
– Rumpa
– Överarmar

Kostnadsfri Transport

I vilka län ingår det Kostnadsfria tågresor?

Just nu erbjuder vi kostnadsfria resor till och från kliniken i Hallands län och Skåne län.

Hur fungerar det?

För att dra full nytta av vår unika tågresetjänst, behöver du boka din behandling 24 timmar i förväg. Detta ger oss möjlighet att ordna och bekräfta din resa i tid för ditt besök. Vid bokningstillfället, var vänlig ange att du önskar vår tågresetjänst. Efter att du har slutfört din bokning och specificerat ditt intresse för tågresan, kontaktar vår personal dig inom 24 timmar.

Behöver jag ladda ner någon app?

Ja, du behöver ladda ner antingen skånetrafikens app eller/och Hallandstrafikens app.

Konstnadsfri resa vid gratis konsultation

Oavsett om du kommer för laserbehandlingar eller konsultation, kan du luta dig tillbaka och njuta av resan medan vi tar hand om alla transportdetaljer.