Acne Reducering

Vad är Acne?

Acne en vanlig hudsjukdom och uppstår på grund av tilltäppta talgkörtlar i huden. Personer som lider av acne har vanligtvis en ökad mängd av bakterien Propionibacterium-acnes i huden. Denna specifika bakterie främjar den hornämnesomsättning som sker i utförselsgången till talgkörtlarna, vilket leder till att talgkörtlarna blir tilltäppta. När bakterier förökar sig i talgkörtlarna får man en inflammation med pormaskar och finnar som kan bli till papler, pustler, noduli eller cystor.

Vad innebär en Laserbehandling mot Acne?

Laserbehandling mot akne fungerar genom att rikta laserns ljusenergi mot aknebakterierna och dess pigment. När lasern träffar pigmentet omvandlas ljusenergin till värme, vilket skadar och dödar bakterierna. Genom att tränga in i de översta hudlagren och absorberas av melaninpigmentet i aknebakterierna, förstörs bakterierna utan att skada de omgivande friska hudcellerna.

Innan behandlingen påbörjas görs en hudanalys för att bedöma svårighetsgraden av aknen och avgöra vilken typ av laserbehandling som är bäst för patienten. Under behandlingen appliceras lasern på det drabbade hudområdet med försiktighet. Behandlingen är smärtfri. Efter behandlingen kan det vara normalt att uppleva rodnad, svullnad och fjällning av huden, vilket brukar försvinna efter en dag. För att uppnå bästa resultat krävs vanligtvis flera behandlingar med minst två veckors mellanrum.

Det finns flera stora vetenskapliga studier som stöder att laserbehandlingar kan ge lika bra resultat som en långvarig antibiotikakur.

Laserbehandling minskar inflammationen, stoppar tillväxten av acnebakterier och har en antiinflammatorisk effekt vilket minskar rodnad och svullnad som ofta följer med acneutbrott. Laserbehandling hjälper även till att minska produktionen av talg, det naturliga oljeproduktionsämnet i huden som ofta är överaktivt hos personer med acne.

Förväntat resultat

Laserbehandling mot Acne ger generellt sett mycket goda resultat. Det finns flera stora vetenskapliga studier som stöder att laserbehandlingar kan ge lika bra resultat som en långvarig antibiotikakur.

Efter behandlingen

För att behandla acne effektivt är det viktigt att kombinera behandlingen på vår klinik med en daglig hudvårdsrutin. Därför är det viktigt att du inleder behandlingen med rätt produkter för din acne efter besöket. Självklart kan din hudterapeut ge dig tips och rådgivning under ditt besök.

Akneärr

Ärren efter acnen kan exempelvis förekomma som både knölar, förtjockningar och som fördjupningar i huden. Oftast består acneärren av en blandning av alla dessa former. Det är tyvärr svårt att avlägsna acneärr till 100%, men man kan ofta förbättra dem betydligt med hjälp av laser.

Behandlingskostnad

Vi erbjuder olika behandlingsalternativ för acne med användning av laser. För exempelvis ansiktet är behandlingstiden 60 minuter och priset är 1 900 SEK. Vi erbjuder även en acnebehandlingskur med 5 behandlingar för en kostnad på 7 200 SEK. Ni finner våra fullständiga priser på vår bokningssida.

VÄLKOMMEN TILL DIN

Kostnadsfria Konsultation

Vi förstår att varje kunds behov och situation är unik. Boka din konsultation idag för en behandlingsplan anpassad efter dina specifika önskemål.

BOKA HÄRKONTAKTA OSS